Etapp

cropped-vc3a4rdskarta-nr-1.png

Seglingen kommer att delas in i olika etapper. En kortare beskrivning finns under respektive etapp. Etapperna kommer löpande att göras tillgängliga allteftersom resan fortskrider.

Det går givetvis att kliva av/på båten under en pågående etapp om man inte har möjlighet att delta under en hel etapp. Då väder och vind styr vår framfart kommer vi inte med säkerhet kunna säga var och när vi gör strandhugg under pågående etapper.

Europa

Etapp 1:  Malmö – Amsterdam

Etapp 2: Amsterdam – Lissabon

19 september 2017 – 22 oktober 2017
Distans att segla: 1200 nm
Från Amsterdam till Lissabon kommer seglingen att gå mestadels utmed kusten med ett

Alfama

Lissabon

flertal stopp. Etappen innebär en lite längre segling över Biscaya vilken uppskattningsvis tar 3 dagar. Det kommer att finnas möjlighet att kliva av under etappens gång för den som önskar segla med en del av etappen.

Etapp 3: Lissabon – Gran Canaria

27 oktober 2017 – 12 november 2017
Distans att segla: 800 nm
Under inledningen av etappen seglar vi utmed portugisiska kusten med några stopp för att sedan segla över till Gran Canaria. Seglingen från Portugal till Gran Canaria tar ca 5 dagar.

Etapp: Gran Canaria runt (Fullbokad)

14 november 2017 – 20 november 2017
Distans att segla: 125 nm
Vi gör en liten tur runt Gran Canaria och utforskar de olika hamnar, tavernor och badstränder som finns utmed  Gran Canarias kust.

Atlanten

Etapp 4: (Atlanten)  Gran Canaria – Tobago (Karibien)

1 december 2017 – 28 december 2017
Distans att segla: 3200 nm
Seglingen från Gran Canaria till Tobago kommer att innebära en segling på 3200 Nm över öppet hav. 1492 kastade Christoffer Columbus loss från Europa och seglade över Atlanten. Här ges möjligheten att få göra en egen atlantöversegling. Överseglingen kommer uppskattningsvis att ta 20-28 dagar. Denna etapp är för dig som vill uppleva en längre havsöversegling.

Karibien

Det går att flygga till Martinique, Guadeloupe, US Virgin Island och Puerto Rico med Norwegian från Sverige för ett rimligt pris. Väl i Karibien  går det att åka färja mellan många av öarna eller flyga med Liat air. Det finns givetvis fler alternativ på hur man kan resa till och mellan öarna i Karibien.

caribbean_map

Etapp 5: Tobago – St Vincent (Fullbokad)

28 december 2017 – 15 januari 2018
Distans att segla: 125 nm

Tobago utgör ena halvan i Trinidad och Tobago och är en vacker paradisö i Karibien. Ön är täckt av tropisk regnskog och fantastiska sandstränder. Här är det varmt året om med temperaturer mellan 25 och 35 grader. Här kan du njuta av den exotiska naturen och för att sola och bada på de kritvita stränderna. Det enda du hör är vågornas brus och det rasslande ljudet från palmkronorna. Tobago är även känt för sina romdrinkar som avnjuts bäst tillsammans med solnedgången som lyser upp hela havet i blodröda färger. Seglingen upp mot St Vincent passerar vi öar så som Granada, Carriacou och Port Elizabeth

Etapp 6: St Vincent – Martinique (Fullbokad)

16 januari 2018 – 31 januari 2018
Distans att segla: 80 nm
Här ligger det solmättade öarna som ett pärlband efter varandra. Vanligtvis är det inte mer en dagssegling mellan öarna. Denna etapp är för dig som vill känna det kritvita stränderna mellan tårna och varva utflykter i land med sol och bad. Den exakta färdvägen under etappen planerar vi tillsammans med utgångspunkt för väder och vind.karibien-cruise-travel-nordweb-04-jpg

Etapp 7: Martinique – Guadeloupe

1 februari 2018 – 14 februari 2018
Distans att segla: 100 nm

Här ligger det solmättade öarna som ett pärlband efter varandra. Vanligtvis är det inte mer en dagssegling mellan öarna. Denna etapp är för dig som vill känna det kritvita stränderna mellan tårna och varva utflykter i land med sol och bad. Den exakta färdvägen under etappen planerar vi tillsammans med utgångspunkt för väder och vind.

Etapp 8: Guadeloupe – St Martin (Fullbokad)

15 februari 2018 – 28 februari 2018
Distans att segla: 140 nm

För 200 år sedan var Guadeloupe svenskt under en kort period och idag är det franskt. Det franska har blandats friskt med den härliga, lugna karibiska kulturen. Detta tillsammans med regnskogen, vulkanen, stränderna, det sagolikt vackra havet och den tropiska temperaturen gör det till en fulländad mix av Karibien. Under etappen upp till St Martin kommer vi att passera öar så som Antigua, Nevis och Saint Kitts. Antigua ön med 365 stränder – en för varje dag på året. Turkosblått hav, vajande palmer och vita stränder. Men också god mat, spännande äventyrsmål och skön stämning. Antigua erbjuder det bästa av Karibien – i ett lagom stort format.

st marteen380x190

St Martin

Etapp 9: St Martin – British Virgin Islands (Fullbokad)

1 mars 2018 – 14 mars 2018
Distans att segla: 90 nm
Här ligger det solmättade öarna som ett pärlband efter varandra. Vanligtvis är det inte mer en dagssegling mellan öarna. Denna etapp är för dig som vill känna det kritvita stränderna mellan tårna och varva utflykter i land med sol och bad. Den exakta färdvägen under etappen planerar vi tillsammans med utgångspunkt för väder och vind.

Etapp 10: British Virgin Islands – British Virgin Islands (Fullbokad)

15 mars 2018 – 31 mars 2018
Distans att segla: ca 100 nm
Under denna etapp kommer vi att segla runt bland öarna som utgör de brittiska jungfruöarna, som med sina kritvita stränder av många anses utgöra karibiens juvel. Denna etapp är för dig som vill känna det kritvita stränderna mellan tårna och varva utflykter i land med sol och bad. Den exakta färdvägen under etappen planerar vi tillsammans med utgångspunkt för väder och vind.

Etapp 11: British Virgin Islands – Coloné (Panama)

1 april 2018 – 1 maj 2018
Distans att segla: 1300 nm
Inledningsvis kommer vi att segla västerut från de brittiska jungfruöarna innan vi sätter kurs över det karibiska havet mot Coloné som utgör inloppet till Panamakanalen från Atlantsidan. Etappen kommer innebära en längre översegling samt några stopp innan vi kastar ankar i Coloné. Denna etapp passar dig som vill uppleva rytmen ombord som uppstår efter några dagar till havs.

Stilla havet

Stilla havet är den största oceanen på jorden och etapperna på stilla havet kommer att innebära allt från de längsta överseglingarna till ankring i obebodda och avlägsna atoller. De som önskar att segla med under etapper i Stilla havet behöver vara flexibel med att mönstra på och av då det är svårt att på förhand veta när vi kommer att angöra de olika öarna.

Etapp 12: Panama – Galapagos

ca 15 maj 2018 – ca 25 maj 2018
Distans att segla: 1000 nm
Etappen börjar med en slussning från Atlanten till Stilla havet. Byråkratin som rör slussningen genom panama är känd för att vara svåröverskådlig och tidsåtgången kan enligt uppgift variera mellan allt från en vecka till en månad. Det är därav svårt att med säkerhet kunna säga när Atalantes äventyret fortsätter i Stilla havet.
Efter slussningen sätter vi kurs mot Galapagos. Stoppets längd är beroende av de kostnader och byrokrati som omgärdar seglare som vill stanna till för att uppeva öarna. Väl på Galapagos kommer viSköldpadda

Djurlivet på Galapagosatt göra utflykter till de olika öarna för att upptäcka det unika växt och djurliv som finns på Galapagos.

Etapp 13: Galapagos – Marquesasöarna

ca 1 juni 2018 – ca 25 juni 2018
Distans att segla 3400 nm
Överseglingen från Galapagos till Marquesasöarna är med sina 3400 nm är den längsta överseglingen under hela resan runt jorden. Väl vid Marquesasöarna börjar sedan Atalantes segling mellan de olika öarna i Stilla havet med längre och kortare uppehåll på vulkanöar och små avlägsna atoller.

Etapp 14: Marquesasöarna – Tuamotuöarna

ca 2018 – ca 2018
Distans att segla 500 nm
Seglingen komer att ske genom överdens attoler och strandhug kommer att göras på vägen.

Etapp 15: Tuamotuöarna – Sällskapsöarna

ca 2018 – ca 2018
Distans att segla 400 nm
Seglingen kommer att ske genom övärldens atoller och strandhugg kommer att göras på vägen.

Etapp 16: Sällskapsöarna – Cook-öarna

ca 2018 – ca 2018
Distans att segla 300 nm
Seglingen kommer att ske genom övärldens atoller och strandhugg kommer att göras på vägen

Etapp 17: Cook-öarna – Tonga

ca 2018 – ca 2018
Distans att segla 750 nm
Seglingen kommer att ske genom övärldens atoller och strandhugg kommer att göras på vägen

Etapp 18: Tonga – Fiji

ca 2018 – ca 2018
Distans att segla 650 nm
Seglingen kommer att ske genom övärldens atoller och strandhugg kommer att göras på vägen

Etapp 19: Fiji – Nya Zeeland

ca 2018 – ca 2018
Distans att segla 1250 nm
Seglingen kommer att ske genom övärldens atoller och strandhugg kommer att göras på vägen

Etapp 20: Nya Zeeland – Australien

ca 2018 – ca 2018
Distans att segla 1300 nm
Seglingen kommer att ske genom övärldens atoller och strandhugg kommer att göras på vägen

 

Ytterligare etapper kommer att presenteras så småningom.

Sköldpada

 

Annonser